top of page

Välkommen till Kulturhuset Magasinet!
Ett möjligheternas hus där bara fantasin sätter gränser.


Vi finns på Periodgången 2 i Nyköping. Magasinet har stått här sedan 1923, men ett kulturhus blev det först under 2010 när ungdomar från trakten fick tillgång till huset. Kulturföreningen Bergatrollen och dess medlemmar har bedrivit sin breda verksamhet i huset sedan dess.

Mer info om huset och föreningen hittar du under           !

Citrus Fruits
Untitled.jpg

Aktuellt

Vår för Gaza!
Vi kan inte göra allt men vi kan göra något! I vår arrangerar Kulturhuset Magasinet tre evenemang för att samla in pengar till offren i Gaza.

Vi är många som just nu känner djup förtvivlan över den pågående humanitära katastrof som utspelar sig i Gaza. Det kan kännas svårt att ta in den tragedi som utspelar sig, och det är svårt att veta hur man ska kunna påverka. Men genom att stå upp för våra medmänniskor och göra det vi kan visar vi både politiker och de drabbade att vi ser vad som händer.

Omkring 2.2 miljoner människor är för närvarande instängda i Gaza och ihållande flyganfall och häftiga markstrider har inneburit tusentals civila dödsoffer varav runt hälften är barn. Gaza saknar fungerande sjukvård och livräddande insatser kommer att vara viktiga under en lång tid framöver. Ett eldupphör behövs genast. Därutöver bör vi alla göra det vi kan för att hjälpa till med det lilla vi kan. Nu skramlar vi för Gaza!

 

Evenemang:

28 januari 14:00: Bli detektiv- Lös ett riktigt fall
Fikabuffé och interaktiv deckargåta 300 kronor/per person
Biljetter köper ni här:
https://mysterygames.se/.../fallet-med-de-forsvunna.../

Mars: Stödspelning med liveband: Kaffeflickorna (GBG) + fler band och mer info kommer!
 

April: Auktion, Loppis och Café. Mer info kommer!
Skänk det du inte behöver till vår auktion och loppis. Kom och fynda och fika i vårt mysiga café. Alla intäkter går direkt till Läkare utan gränser.

Evenemangen genomförs av ideella krafter och alla pengar går oavkortat till att stödja Läkare utan gränsers humanitära arbete. Vill du engagera dig i planering/genomförande av något av evenemangen tillsammans med oss? Skicka ett PM till oss på Messenger :)
 

Varmt välkomna till Kulturhuset Magasinet!

 

söndagslunch.jpg

LördagSLUNCHEN

Varannan lördag ställer Magasinet och lördagsslunch-gänget till med hopkok i köket! Här är alla som är sugna på smarrig vegetarisk mat välkomna att komma förbi. Är det ditt första besök kostar lunchen 50kr - alltså ett års medlemskap i föreningen! Därefter betalar var och en det de vill och kan för sin måltid. Lätt och vänligt!

Lördagslunchen har en egen Facebook där deras schema och annat smått och gått finns. Den hittar du        

Vår lille stjärna David
berättar mer om
Söndagslunchen i
sin intervju. Kika!

bottom of page