top of page

Välkommen till Kulturhuset Magasinet!
Ett möjligheternas hus där bara fantasin sätter gränser.


Vi finns på Periodgången 2 i Nyköping. Magasinet har stått här sedan 1923, men ett kulturhus blev det först under 2010 när ungdomar från trakten fick tillgång till huset. Kulturföreningen Bergatrollen och dess medlemmar har bedrivit sin breda verksamhet i huset sedan dess.

Mer info om huset och föreningen hittar du under           !

Citrus Fruits
Untitled.jpg

Aktuellt

Skaparfestivalen 16-19 juni är en gratis festival för sommarlovslediga barn och ungdomar med temat skapande och kreativitet. Här kan du prova på dans, teater, hantverk och konst. För program kolla vår facebook eller instagram. Välkomna!

Vi har fått in ett cykelprojekt som kommer att vara på källarplan. De kommer att arbeta med att få ihop cyklar till Långergskolan. Så har du cyklar du vill bli av med kan du lämna dem på Magasinet måndagar och tisdagar mellan 9-12.

 

Efter ett antal varma sommarveckor är vi inbokade att sköta soppan på Ångaloppet 12/8, där behövs det så klart också folk! 

Nu är det helt enkelt mycket som händer, så häng på!

söndagslunch.jpg

LördagSLUNCHEN

Varannan lördag ställer Magasinet och lördagsslunch-gänget till med hopkok i köket! Här är alla som är sugna på smarrig vegetarisk mat välkomna att komma förbi. Är det ditt första besök kostar lunchen 50kr - alltså ett års medlemskap i föreningen! Därefter betalar var och en det de vill och kan för sin måltid. Lätt och vänligt!

Lördagslunchen har en egen Facebook där deras schema och annat smått och gått finns. Den hittar du        

Vår lille stjärna David
berättar mer om
Söndagslunchen i
sin intervju. Kika!

bottom of page