top of page
nancy.png

OM OSS

FÖRENINGEN

Kulturhuset Magasinet drivs av Kulturföreningen Bergatrollen, som har sitt ursprung på en gård som heter Stora Berga - därav namnet! Föreningen kom först, och tillgången till huset där visionen skulle bli sann kom senare.

Vi är en ideell förening, dvs icke vinstdrivande. Vår verksamhet är helt beroende av våra medlemmars engagemang och våra samarbeten med andra föreningar och organsiationer.

Föreningen består av en salig blandning människor i alla åldrar och av alla möjliga typer. Vi har en styrelse som medlemmarna väljer varje år.

Historien om Bergatrollen, Magasinet, och hur det hela blev som det blev hittar du i vår podcast!

Vår Värdegrund

Det som gör oss unika och olika är precis det som ska hålla oss samman i huset.

Här ska alla känna sig välkomna - oavsett ursprung, ålder, sexuell läggning, bakgrund eller könstillhörighet.

Kulturhuset Magasinet finns till för att främja skapande och kreativitet för alla. Genom att dela konst, musik och kultur sinsemellan bidrar vi vårt samhälle, integration och förståelse kring varandras olikheter.

Lika mycket som vi finns för människor, finns vi också för jorden. På Magasinet jobbar vi aktivt med återbruk, DIY, och miljötänk för att på vårt sätt bidra till en grönare samhällsutveckling.

KULTURHUSET MAGASINET

I huset finns en mängd rum, prylar och tillgångar. På våra 3 våningar och drygt 1000 kvadratmeter har vi fått in mycket. Saker du kan hitta här är till exempel; en replokal med instrument och utrustning, en scen inomhus, en scen utomhus, ett fullt utrustat kök, atteljé, biohörna, verkstad, bordstennins, gymnastikmattor, och mängder av sitt- och bordsplatser. För att inte nämna en kreativ energi som sitter i väggarna. Ofta får vi höra från förstagångs-besökare att de känt något speciellt, och de har inte fel!

I huset finns också en FREESHOP - som en loppis fast gratis - där vem som helst är välkommen att lämna och hämta prylar när huset står öppet. Följ oss på sociala media för uppdateringar om öppettider och evenemang!

Det finns tre arbetsgrupper på magasinet

Praktisk grupp

Detta är en grupp för dig som gillar att bygga, reparera och trädgårdsarbete.
Gruppens huvudsakliga uppgift är att planera och sammankalla till:

• Städdagar och större rensningar.
• Vattenpåfyllning
• Trädgårdsdagar
• Större byggprojekt

Gruppen sköter om

  • Avlopp, växtbädden och toalett-tank.

  • Bokar släp vid behov

  • Verkstaden håller lite koll vad som finns.

  • Felanmälan till kommunen

 

Replokal och Scenen

Magasinets scengrupp är medlemmar som gått ihop för uppträdandets och kulturens skull och ger engagemang för att musik, teater och annat scenuppträdande ska frodas i Nyköping. Med de kreativa resurserna som Magasinet förfogar över, arbetar vi för att scenen och replokalen blommar och nyttjas till sin fulla potential. Vi ser efter och underhåller utrustning och utvecklar när det behövs.

 

Mellanvåningen

Ansvarar för verksamheten på mellanvåningen: Lördagslunch & Kök, Ateljé, Freeshop

bottom of page